Magneettien voima

Magnetismi ei ole ihmisen luomaa, vaan se on maapalloakin vahvempi ja sitä ympäröivä alkuvoima. Magneettinen energia on siis se perusenergia, josta koko elämämme on riippuvainen.

Magneettien vaikutus hyvinvointiimme on havaittu jo kauan sitten ja sitä on käytetty terapeuttisiin tarkoituksiin jo 2000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Magneettiterapiaa ei ole koululääketieteen mukaisesti tunnustettu viralliseksi hoitomuodoksi suomessa, mutta siitä on raportoitu meilläkin saatavan luonnonmukaista helpotusta lukuisiin vaivoihin, kuten; migreeni, päänsärky, hermostuneisuus, univaikeudet, ylivilkkaus (lapsilla), masentuneisuus, pelkotilat, tenniskyynärpää, selkäsäryt, kuukautiskivut, vaihdevuosihäiriöt, nivelsäryt, luunmurtumat, korkea tai alhainen verenpaine, erilaiset allergiat, ihon sairaudet, välilevyn pullistuma, stressi, nivelreuma, huono verenkierto, jännetupen tulehdus, raskauspahoinvointi, tinnitus ja borrelioosioireet.

Sen sijaan Yhdysvaltojen lääkintöhallitus FDA (Food and Drug Administration) on hyväksynyt magneettiterapian jo vuodesta 1978 täysin turvallisena hoitomuotona erityisesti kipujen ja luunmurtumien hoitoon. Nykylääketiede ja magneettiterapia siis täydentävät toisiaan – ne eivät sulje toisiaan pois. 

Magneettien teho perustuu magneettikenttään, joka aktivoi verenkiertoa mm. lisäten hapenottokykyä ja stimuloiden kipupesäkettä edistäen näin paranemista. Magneetit eivät siis ole lääke eikä ne itsessään paranna, vaan tukevat elimistön luonnollista itseparannuskykyä.

Magneetit vaikuttavat solukalvojen biomagneettiseen kenttään saaden veren punasolut irtaantumaan toisistaan. Tarkemmin sanottuna, magneetit aktivoi punasolun natrium- ja kaliumpumppuja, joiden tehtävänä on tuottaa punasoluun typpioksidia. Typpioksidin (suurempi määrä punasoluissa) myötä punasolu kuljettaa paremmin happea ja mineraaleja muille soluille. Toisin sanoen - verenkierron parantuessa solut saavat enemmän happea ja ravinteita (vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja) kun niitä vain on saatavilla. Vastaavasti kuona-aineet ja myrkylliset jäämät poistuvat nopeammin ja näin nopeutetaan paranemiseen liittyviä prosesseja ja elimistön toiminnot tasapainottuvat. Magneetit lisäävät myös energiaa – olet pirteämpi ja jaksat enemmän.

Magneettien vaikutukset

Positiiviset tulokset saattavat tuntua herkimmillä jo muutamassa minuutissa, useimmiten viimeistään muutaman päivän kuluessa. Joillakin voi vaikutusten huomaamiseen mennä useampikin viikko. Vaikutukset ovat siis hyvin henkilökohtaisia ja ne johtuvat erilaisista tekijöistä, kuten kipujen tai ongelmien luonteesta ja kestosta sekä aineenvaihdunnasta. Pääsääntönä voi kuitenkin pitää; mitä pidempään vaiva on kestänyt, sitä pidempään voi viedä, että magneettien vaikutuksen alkaa huomata.

Ylläpitääksemme magneeteista saatuja positiivisia vaikutuksia, magneettituotteita tulee käyttää säännöllisesti - vähintään 8 tuntia vuorokaudessa, jotta verenkiertomme pysyy vilkkaampana ja tehokkaampana. Ja vaikkei mitään erityisiä terveysongelmia olisikaan, kannattaa magneettikoruja silti käyttää, kuten yleisesti vitamiinejakin, ennaltaehkäistäkseen ongelmien syntyä.

Magneettiterapian sivuvaikutuksia

Magneettiterapialla ei ole todettu olevan merkittäviä sivuvaikutuksia, joten se on turvallinen tapa huolehtia omasta terveydestään. Joillakin saattaa kuitenkin käytön aloittaessa esiintyä huonovointisuutta, päänsärkyä tms. aloitusoireita elimistön totuttautuessa uuteen tilanteeseen verenkierron vilkastuessa ja kuona-aineet poistuessa. Kun aloitat tuotteiden käytön, juo runsaasti vettä, n. 2 litraa päivässä (mielellään magnetisoitua). Jos vedenjuonti ei helpota riittävästi, voit myös kokeilla siedätyshoitoa; pidä magneettikorua ensin vain pienen hetken, ota pois ja kokeile uudestaan pikku hiljaa lisää käyttöaikaa.

Magneettituotteiden käyttörajoitukset

Vaikka magneettituotteet sopivat yleisesti kaikille vauvasta vaariin, on niilläkin muutamia rajoituksia.
- Sydäntahdistinpotilaat eivät saa käyttää magneettituotteita!
- Kilpirauhasen ongelmista kärsivät saattavat tuntea epämiellyttäviä oireita kaulakorua käytettäessä. Suosittelemme siis, että käytät muita koruja ja vältät kilpirauhasen kohdalle ulottuvia tuotteita.
- Jos olet raskaana ensimmäisellä kolmanneksella, sinun ei tule aloittaa magneettituotteiden käyttöä. Jos olet käyttänyt tuotteita aikaisemmin, voi tuotteiden käyttöä jatkaa myös raskauden aikana.
- Jos sinulla on jokin vakava sairaus tai olet epävarma, sopiiko magneettituotteet sinulle, ota yhteys hoitavaan lääkäriisi, ennen magneettituotteiden käyttöä.

 

 

 

Magneettivoima historiassa

2780 eKr.
Perinteisen kiinalaisen lääketieteen vanhin kirjoitus kuvaa, miten ruumiin epätasapainon voi poistaa – esimerkiksi akupunktiolla tai magneettisilla kivillä.

Antiikki
Jo muinaiset egyptiläiset uskoivat magneettien positiiviseen vaikutukseen. Kleopatra on kertoman mukaan kantanut magneettiamulettia pysyäkseen nuorena ja kauniina.
 
1500-luku
Sveitsiläinen lääkäri ja luonnonparantaja Paracelcus on nykyajan tienavaaja magneettien lääketieteelliselle käytölle.
 
1954
Linus Carl Pauling saa Nobelin kemianpalkinnon veren väriaineen magneettisten ominaisuuksien löytämisestä.
 
 

Yhteystiedot

Miia Ronkainen

+35840 565 6292

© 2014 Kaikki oikeudet pidätetään.

Luo ilmainen nettisivustoWebnode